Хандбален Клуб "Спартак" Варна
ВЕСЕЛИН СТАНКОВ: ЦЕЛТА МИ Е ДА ВЪРНА "СПАРТАК" В ТОП 4
Хандабалният "Спартак" да се класира в топ 4 през новия сезон, иска амбициозният му млад наставник Веселин Станков. За него това ще е първа година като старши треньор на мъжки тим.
„През миналото първенство юношите старша възраст за първи път играха в мъжкото първенство. Мисля, че натрупаха опит и самочувствие, и сега когато вече излязоха от юношеска възраст, искам да видя, че са станали истински мъже. Ще работим усилено, за да съкратим прехода от юноши към мъже, и да върнем отбора в топ 4, там където му е мястото”, заяви Станков.
Той събира своите за първа тренировка днес, като в следващите две седмици на хандбалистите им предстои работа за физическа подготовка на пистата на „Локомотив” и във фитнеса на покритата лекоатлетическа писта.
„Много държа на кондицията. Държа да разполагам със заякнали и свежи момчета, които в началото на септември да влязат в залата за работата с топка. Ако ни се отдаде възможност, ще направим контрола преди турнира „Тодор Хънков”. В противен случай проверките ни ще са само в Бургас в средата на септември”, допълни Станков.
Специалистът изрази задоволство от привличането на опитния Йордан Михайлов и юношата им Здравко Славов, който се завръща от Бургас.
Михайлов пък, който е на 34 години, е добре познат на феновете от успешния си престой в другия варненски клуб, където бе съотборник именно със Станков. През последните сезони той вземаше титли и медали с Добруджа.
„Данчо е в добро състояние и смятам, че заслужава да приключи с хандбала във Варна. След една, две или три години. Имаме нужда от име като него, а и мога да го използвам на различни постове – като разпределител, гард и дори като пивот. Когато е на игралното поле, ще ни помага да намаляваме грешките, които допускахме през миналия сезон – технически, в прибързаната стрелба, при постепенна атака и т.н.”, коментира Станков. Той разкри, че е възможно да вземат и нов вратар – 27-годишният Ивайло Иванов, който е техен юноша, а за последно беше в Добрич. Спартаклии вече имат принципното съгласие на стража и остава да се постигне договорка и на клубно ниво.
Веско Станков е доволен също, че бившият треньор на Спартак Пенко Златев ще му помага. „За мен ще е удоволствие да чувствам бате Пенко зад гърба си. От човек, който е видял и направил толкова много за хандбала, винаги може да се вземе съвет. Зная, че ако бъркам някъде, той първи ще ми каже къде е проблема, и се надявам, че съвместната ни дейност ще е от полза за развитието на отбора в правилната посока”, завърши Станков.
ПРОГРАМА
 
Очаквайте скоро!
КЛАСИРАНЕ
1 Спартак 16
2 Добруджа 8
3 Фрегата 8
4 Локомотив 8
5 НСА 5
6 Осъм 3
7 Интер-Академик 0
8 Левски 0
9 ЦСКА 0
СПОНСОРИ
MISHO - Производство и продажба на спортни стоки
Happy - Bar&Grill
Община Варна
4aspik
KEMPA HANDABALL
СОД 64
Изида
Assics
Aris Shipping and Trading Ltd. Varna
Achilleas - Forwarding and Trading Ltd. Varna
ГАЛЕРИЯ
Начало | История | Състезатели на клуба | Галерия | Контакти и реклама | Спонсори | Програма НЛХ
© hcspartak.com 2012 Хандбален Клуб "Спартак" Варна